nedeľa 12. októbra 2014

Tagy, tagy...

Chcela by som viac nahliadnuť do hĺbky papierových tajomstiev, vysvetliť pojmy (niekedy aj zlé dojmy) a techniky, ktoré sa používajú v scrapbookingu. Dnes začnem jednoduchšou záležitosťou, a tou je TAG. Mnohí poznajú, ale napíšem aj pre tých, ktorí nepoznajú a zaujíma ich to.
Tag je z angl. jazyka malá etiketa z papiera (ale nielen), ktorá slúži na umiestnenie textu, informácií alebo len tak na ozdobenie iných výrobkov. V scrapbookingu sa používajú často tagy, ktoré sa svojim tvarom podobajú na vstupenky alebo lístky k cestovnej batožine. Niekedy sa im tiež hovorí "visačky". Vkladajú sa do albumov len tak voľne alebo do vopred vytvorených vrecúšok.
To je taká základná definícia tagov. Tieto nenápadné kúsky papierikov sa ale časom stali kreatívnymi počinmi svojich autorov a tým malými umeleckými dielkami. Na malej ploche je možné za krátku chvíľu vytvoriť niečo pekné, čo možno urobí radosť obdarovanému viac ako samotný dar (a sama mávam takéto chvíľky radosti). Kvôli svojim rozmerom sa tiež ľahko skladujú. Nemusíme ich však len schovávať niekde v zásuvke, môžeme ich aj vyexponovať v interiéri napr. na kľučke dverí, ako súčasť venčeka či rôznych iných dekorácií.
Spojením krúžkom alebo špagátikom sa z nich dá vytvoriť aj minialbum, prípadne ich použiť ako kartičky k darčeku a z opačnej strany napísať venovanie. V scrapbookingu sa tagy používajú často ako element nejakej rozmernejšej práce, napr. stránky v albume, pohľadnice, leporela.
Tu sú niektoré z mojich tagov, skúste si vytvoriť niečo podobné, iste zvládnete pokoriť malý kúsok papiera :)








Janka

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára