utorok 12. mája 2015

Putovní art journal

Žena je bezesporu velice silná bytost. Navenek křehká, krásná a delikátní jako motýlek, ale uvnitř v sobě skrývá obrovskou sílu lvice. Tento AJ vpis vznikl na téma ženské zbraně. Snad tou nejnebezpečnější zbraní každé ženy je její jedinečná schopnost skrýt svou sílu před světem, zmást tím okolí a až v momentu ohrožení protivníky lehce překvapit a snadno zvítězit.


"Spala s vlky beze strachu, protože oni věděli, že je mezi nimi lvice."



Poprvé jsem zde použila metodu image transfer. Pro art journaling je jako stvořená. Často narazíte na nějaký obrázek v časopise, který by se Vám hodil, ale pouhé vystřihnutí a nalepení na projekt není to pravé ořechové, že?! No a to je ten pravý čas vyzkoušet image transfer metodu. Je spousta možností, jak na to. Stačí Vám lepidlo na ubrouskovou techniku nebo třeba Soft Matt Gel a štětec. 

Zvolený motiv je lepší si pěkně odtrhnout, ať nemáme ostré okraje od nůžek. Stranu, kterou chceme mít nahoře potřeme gelem či lepidlem a přiložíme na papír. Uhladíme a řádně vysušíme. Pak obrázek navlhčíme, stačí posprejovat vodou a jemně prsty žmolkujeme vrchní vrstvičku papíru, až se nám začne objevovat náš vytoužený obrázek. Postupujeme radši jemně a pomalu, vodou šetříme. Jakmile je motiv už krásně vidět, můžeme ho zafixovat lakem na akryl. 

Detaily:















Děkuji za návštěvu a přijďte k nám zas!


1 komentár: